Вступить в сообщество
Сообщество

Лампадка

мамкаМити

Материнская молитва со дна моря поднимет!

МОЛИТВОСЛОВ. Тут у нас будут самые необходимые молитвы: за детей, за удачное супружество, за всех ближних и в разных жизненных ситуациях.

Ответить15 комментариев
В избранное
Комментарии (15):
Для того, чтобы оставить комментарий, авторизуйтесь или зарегистрируйтесь .
мамкаМити 28.01.2011 14:46 #

Хотелось бы начать со слов игумена Илариона (Алфеева):
По изданию: Игумен Иларион (Алфеев). О молитве. Клин, 2001.
* * *
Многие беды, скорби и несчастья происходят именно оттого, что люди забывают о Боге. Есть ведь и среди преступников люди верующие, но в момент совершения преступления они не думают о Боге. Трудно представить себе человека, который пошел бы на убийство или воровство с мыслью о всевидящем Боге, от Которого никакое зло нельзя скрыть. И всякий грех совершается человеком именно тогда,, когда он о Боге не помнит.
Большинство людей не способно молиться в течение всего дня, поэтому нужно находить какое-то время, пусть даже краткое, чтобы вспоминать о Боге.
Утром вы просыпаетесь с мыслью о том, что предстоит сделать в этот день. Прежде чем вы начнете работать и погрузитесь в неизбежную суету, посвятите хотя бы несколько минут Богу. Встаньте перед Богом и скажите: «Господи, Ты дал мне этот день, помоги мне провести его без греха, без порока, сохрани меня от всякого зла и несчастья». И призовите благословение Божие на начинающийся день.

В течение всего дня старайтесь почаще вспоминать о Боге. Если вам плохо, обратитесь к Нему с молитвой: «Господи, мне плохо, помоги мне». Если вам хорошо, скажите Богу: «Господи, слава Тебе, благодарю Тебя за эту радость». Если вы волнуетесь о ком-то, скажите Богу:»Господи, я беспокоюсь о нем, мне больно за него, помоги ему». И так в течение всего дня – что бы с вами ни происходило, обращайте это в молитву.

Когда день подойдет к концу, и вы будете готовиться ко сну, вспомните прошедший день, поблагодарите Бога за все хорошее, что произошло, и принесите покаяние за все те недостойные поступки и грехи, которые вы в этот день совершили. Попросите у Бога помощи и благословения на предстоящую ночь. Если вы научитесь так молиться в течение каждого дня, вы скоро заметите, насколько более полновесной будет вся ваша жизнь.

Часто люди оправдывают свое нежелание молиться тем, что они слишком заняты, перегружены делами. Да, многие из нас живут в таком ритме, в каком не жили люди древности. Иногда нам приходится в течение дня делать множество дел. Но в жизни всегда есть какие-то паузы. Например, мы стоим на остановке и ждем трамвая – три-пять минут. Едем в метро – двадцать-тридцать минут, набираем телефонный номер и слышим гудки – «занято» – еще несколько минут. Используем хотя бы эти паузы для молитвы, пусть они не будут потерянным временем.

Мария23 28.01.2011 15:04 #

в Америке даже перед приемом пищи обязательно молятся!

мамкаМити 28.01.2011 15:13 #

Кстати, я вот заметила, что если пищу просто покрестить, то она значительно вкуснее). А еще еда в монастыре даже в постный день всегда очень-очень вкусная. Что думаете?

мамкаМити 28.01.2011 15:27 #

Часто приходится слышать: ты должен знать это, как Отче наш!) Так говорят о чем-то необходимом, об азах. Такими "азами" являются для нас самые главные молитвы, к которым относится, прежде всего, ежедневная молитва
ОТЧЕ НАШ
* * *
Отче наш, Иже еси на небесех! Да святится имя Твое, да приидет Царствие Твое, да будет воля Твоя, яко на небеси и на земли. Хлеб наш насущный даждь нам днесь; и остави нам долги наша, якоже и мы оставляем должником нашим; и не введи нас во искушение, но избави нас от лукаваго.

мамкаМити 28.01.2011 15:49 #

Сразу замечу: прилежно молиться - это не означает, что вы должны взять на себя подвиг день и ночь читать и читать различные молитвы, даже если вам это не под силу. Не стоит переоценивать свои силы, начинайте с малого. Можно выучить самую краткую молитву и читать ее про себя во время поездки, или когда моете посуду, готовите, - ведь Господь всегда с нами, Он слышит любое наше моление, от сердца идущее.

мамкаМити 28.01.2011 15:45 #

Самая короткая, но не менее от этого важная и емкая:

ИИСУСОВА МОЛИТВА
* * *
Господи Иисусе Христе, Сыне Божий, помилуй мя, грешнаго.

tatjana270782 04.02.2011 23:36 #

Прекрасная молитва.Её полезно читать всегда.Лично я её читаю,когда иду куда-нибудь и дорога длинная,когда стою в очереди,даже когда мою гору посуды.Сразу все легче становится!

мамкаМити 05.02.2011 00:16 #

Прекрасная молитва.Её полезно читать всегда.Лично я её читаю,когда иду куда-нибудь и дорога длинная,когда стою в очереди,даже когда мою гору посуды...


+100! Спаси Бог! С ней и вправду все спорится, и быстрее и лучше... недавно молнию вшивала дочке в пальто, а шить долго я не люблю(, а молния-то по метру с каждой стороны... вот и помогала мне внутренняя молитва, и я спокойно, даже без раздражения все пришила, как надо

мамкаМити 28.01.2011 15:46 #

МОЛИТВА ПРЕСВЯТОЙ БОГОРОДИЦЕ
* * *
Царице моя преблагая, Надеждо моя, Богородице, Приятелище сирых и странных Предстательнице, скорбящих Радосте, обидимых Покровительнице! Зриши мою беду, зриши мою скорбь; помози ми, яко немощну, окорми мя, яко странна! Обиду мою веси - разреши ту, яко волиши! Яко не имам иныя помощи, разве Тебе, ни иныя Предстательницы, ни благия Утешительницы, токмо Тебе, о Богомати! Яко да сохраниши мя и покрыеши во веки веков. Аминь.

мамкаМити 28.01.2011 16:42 #

Очень важная молитва, особенно для тех, кто собирается стать крестным, т.к. надо будет ее читать:

СИМВОЛ ВЕРЫ
* * *
Верую во единаго Бога Отца, Вседержителя, Творца небу и земли, видимым же всем и невидимым. И во единаго Господа Иисуса Христа, Сына Божия, Единороднаго, Иже от Отца рожденнаго прежде всех век; Света от Света, Бога истинна от Бога истинна, рожденна, несотворенна, единосущна Отцу, Имже вся быша. Нас ради человек и нашего ради спасения сшедшаго с небес и воплотившагося от Духа Свята и Марии Девы и вочеловечшася. Распятаго же за ны при Понтийстем Пилате, и страдавша, и погребенна. И воскресшаго в третий день по Писанием. И возшедшаго на небеса, и седяща одесную Отца. И паки грядущаго со славою судити живым и мертвым, Егоже Царствию не будет конца. И в Духа Святаго, Господа, Животворящаго, Иже от Отца исходящего, Иже со Отцем и Сыном спокланяема и сславима, глаголавшаго пророки. Во едину Святую, Соборную и Апостольскую Церковь. Исповедую едино крещение во оставление грехов. Чаю воскресения мертвых, и жизни будущаго века. Аминь.

мамкаМити 28.01.2011 16:44 #

МОЛИТВА В СКОРБИ (если плохо, если что-то случилось, или чего-то боитесь):
* * *
Царице моя преблагая, Надеждо моя, Богородице, Приятелище сирым и странным Предстательнице! Скорбящим Радосте, обидимым Покровительнице! Зриши мою беду, зриши мою скорбь: помози ми яко немощну, окорми мя яко странна. Обиду мою веси, разреши ту, яко волиши: яко не имам иныя помощи разве Тебе, ни иныя Предстательницы ни благия Утешительницы токмо Тебе, о Богомати, яко да сохраниши мя и покрыеши во веки веков. Аминь.

мамкаМити 31.01.2011 19:29 #

МОЛИТВА О СОВЕТЕ И ЛЮБВИ МЕЖДУ МУЖЕМ И ЖЕНОЙ
* * *
Молитва ко святому апостолу Иоанну Богослову
* * *
О великий и всехвальный апостоле и Евангелисте Иоанне Богослове, наперстниче Христов, теплый наш заступниче и скорый в скорбех помощниче! Умоли Господа Бога даровати нам оставление всех прегрешений наших, елико согрешихом от юности нашея во всем житии нашем делом, словом, помышлением и всеми нашими чувствы. Во исходе же душ наших помози нам, грешным, избавитися от воздушных мытарств и вечнаго мучения, да твоим милостивным предстательством прославляем Отца и Сына и Святаго Духа ныне и присно и во веки веков. Аминь.

мамкаМити 31.01.2011 19:31 #

МОЛИТВА ОБ УСТРАНЕНИИ СЕМЕЙНЫХ НЕУРЯДИЦ
* * *
Мученикам и исповедникам Гурию, Самону и Авиву
* * *
О, преславнии мученицы Гурие, Самоне и Авиве! К вам, яко скорым помощникам и теплым молитвенникам, мы, немощнии и недостойнии, прибегаем, усердно моляще: не презрите ны, во многая беззакония впадшия и по вся дни и часы согрешающия; наставите на путь правый заблудшия, исцелите страждущия и скорбяшия; соблюдите ны в непорочнем и целомудреннем житии; и якоже древле, тако и ныне покровители супружеств пребудите, в любве и единомыслии сия утверждающе и от всех злых и бедственных обстояний избавляюще. Защитите, о многомощныя исповедницы, вся православныя христианы от напастей, злых человек и козней демонских; оградите я от нечаянныя смерти, умоляюще Всеблагаго Господа, да великия и богатыя милости нам, смиренным рабом Своим, пробавит. Несмы бо достойни нечистыми устами призывати Великолепое имя Создателя нашего, аще не вы, святии мученицы, за ны ходатаи будете; сего ради к вам прибегаем и предстательства вашего пред Господем о нас просим. Такожде избавите нас от глада, потопа, огня, меча, нашествия иноплеменных, междоусобныя брани, смертоносныя язвы и всякаго душепагубнаго обстояния. Ей, страстотерпцы Христовы, устройте нам молитвами вашими вся благая и полезная, да благочестно житие временное прешедше и кончину непостыдну стяжавше, удостоимся теплым заступлением вашим со всеми святыми одесную Правосуднаго Бога Судии стати, и Того непрестанно славити со Отцем и Святым Духом во веки. Аминь.

мамкаМити 31.01.2011 19:37 #

Издавна наши предки чтили икону Божией Матери, именуемую "Казанская", считая ее покровительницей брака и семьи.

МОЛИТВЫ ПРЕСВЯТОЙ БОГОРОДИЦЕ перед Ея иконой, именуемой "КАЗАНСКАЯ"
* * *
Молитва первая
* * *
О Пресвятая Госпоже Владычице Богородице! Со страхом, верою и любовию припадающе пред честною иконою Твоею, молим Тя: не отврати лица Твоего от прибегающих к Тебе, умоли милосердая Мати, Сына Твоего и Бога нашего, Господа Иисуса Христа, да сохранит мирну страну нашу, Церковь Свою Святую да незыблему соблюдет от неверия, ересей и раскола. Не имамы бо иныя помощи, не имамы иныя надежды, разве Тебе, Пречистая Дево: Ты еси Всесильная христиан Помощница и Заступница. Избави всех с верою Тебе молящихся от падений греховных, от навета злых человек, от всяких искушений, скорбей, бед и от напрасныя смерти: даруй нам дух сокрушения, смирение сердца, чистоту помышлений, исправление греховныя жизни и оставление прегрешений, да вси благодарне воспевающе величия Твоя, сподобимся Небеснаго Царствия и тамо со всеми святыми прославим Пречестное и Великолепое Имя Отца и Сына и Святаго Духа. Аминь.
* * *
Молитва вторая
* * *
О, Пресвятая Владычице Богородице, Царице Небеси и земли, вышшая ангел и архангел и всея твари честнейшая, Чистая Дево Марие, миру благая Помощнице, и всем людем утверждение, и во всяких нуждах избавление! Призри и ныне, Госпоже Всемилостивая, на рабы Твоя, Тебе умиленною душею и сокрушенным сердцем молящияся, со слезами к Тебе припадающия и покланяющияся пречистому и цельбоносному образу Твоему, и помощи и заступления Твоего просящия. О, Всемилостивая и Премилосердая Дево Богородице Чистая! Воззри, Госпоже, на люди Твоя: мы бо грешнии не имамы иныя помощи, разве Тебе и от Тебе рождшагося Христа Бога нашего. Ты еси заступница и предстательница наша. Ты еси обидимых защищение, скорбящим радование, сирым прибежище, вдовам хранительница, девам слава, плачущим веселие, больным посещение, немощным исцеление, грешным спасение, Сего ради, о Богомати, к Тебе прибегаем, и на Твой Пречистый образ с Предвечным на руку Твоею держимым Младенцем, Господем нашим Иисусом Христом взирающе, умиленное пение Тебе приносим и вопием: помилуй нас, Мати Божия, и прошение наше исполни, вся бо суть возможна ходатайству Твоему: яко Тебе слава подобает ныне и присно и во веки веков. Аминь.

asdfghj 25.02.2011 11:33 #

Молитва о детях. Иконе Тихвинской Божией Матери.
О Пресвятая Владычице Дево Богородице, спаси и сохрани под кровом твоим моих чад (имена), всех отроков,отроковиц, и младенцев крещеных и безымянных, и во чреве матери носимых. Укрой их ризою Твоего Материнства,соблюди в страхе Божием и послушании родителям,умоли Господа моего и Сына Твоего,да дарует им полезное ко спасению их.Вручаю их Материнскомусмотрению Твоему,яко Ты еси Божественный покров рабам Твоим.

Для того, чтобы оставить комментарий, авторизуйтесь или зарегистрируйтесь .

Прямой эфир